Environment: milieu / climate zone / depth range / distribution range
Écologie
marin récifal; profondeur 46 - 360 m (Ref. 50734). Subtropical
Southwest Pacific: Australia and New Zealand.
Taille / Poids / Âge
Maturity: Lm ?  range ? - ? cm
Max length : 19.3 cm SL mâle / non sexé; (Ref. 28618)
Better reference needed.
Life cycle and mating behavior
Maturité | Reproduction | Frai | Œufs | Fécondité | Larves
Paulin, C., A. Stewart, C. Roberts and P. McMillan, 1989. New Zealand fish: a complete guide. National Museum of New Zealand Miscellaneous Series No. 19. 279 p. (Ref. 5755)
Statut dans la liste rouge de l'IUCN (Ref. 130435)
Menace pour l'homme
Harmless
Utilisations par l'homme
Plus d'informations
Noms communsSynonymesMétabolismePrédateursÉcotoxicologieReproductionMaturitéFraiRassemblement de ponteFéconditéŒufsDéveloppement de l'œuf
Taille/ÂgeCroissanceLongueur-poidsLongueur-longueurFréquences de longueursMorphométrieMorphologieLarvesDynamique des populations larvairesRecrutementAbondanceBRUVS
RéférencesAquacultureProfil d'aquacultureSouchesGénétiqueElectrophoresesHéritabilitéPathologiesTraitementNutrientsMass conversion
CollaborateursImagesStamps, Coins Misc.SonsCiguateraVitesseType de nageSurface branchialeOtolithesCerveauxVision
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Articles particuliers
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Sources Internet
Estimates based on models
Preferred temperature (Ref.
123201): 13.3 - 15.8, mean 14.3 °C (based on 18 cells).
Phylogenetic diversity index (Ref.
82804): PD
50 = 0.5001 [Uniqueness, from 0.5 = low to 2.0 = high].
Bayesian length-weight: a=0.01995 (0.00943 - 0.04220), b=2.93 (2.75 - 3.11), in cm total length, based on LWR estimates for this (Sub)family-body shape (Ref.
93245).
Niveau trophique (Ref.
69278): 3.5 ±0.4 se; based on size and trophs of closest relatives
Résilience (Ref.
120179): Haut, temps minimum de doublement de population inférieur à 15 mois (Preliminary K or Fecundity.).
Fishing Vulnerability (Ref.
59153): Low vulnerability (14 of 100).
Nutrients (Ref.
124155): Calcium = 32.5 [12.9, 94.8] mg/100g; Iron = 0.776 [0.353, 2.055] mg/100g; Protein = 18.3 [15.9, 20.6] %; Omega3 = 0.197 [0.082, 0.425] g/100g; Selenium = 21.3 [8.4, 55.7] μg/100g; VitaminA = 62 [13, 281] μg/100g; Zinc = 0.835 [0.493, 1.446] mg/100g (wet weight);