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Urolophidae (Round rays)
Etymology: Trygonoptera: Greek, trygon = a sting ray + Greek, pteron = wing, fin (Ref. 45335).
More on authors: Last & Gomon.
Environment: milieu / climate zone / depth range / distribution range
Écologie
marin démersal; profondeur ? - 70 m (Ref. 6871). Subtropical; 24°S - 34°S
Eastern Indian Ocean: Western Australia. Not in Compagno's 1999 checklist (Ref. 35766).
Taille / Poids / Âge
Maturity: Lm ?  range ? - ? cm
Max length : 47.0 cm TL mâle / non sexé; (Ref. 6871)
Found inshore (Ref. 6871).
Life cycle and mating behavior
Maturité | Reproduction | Frai | Œufs | Fécondité | Larves
Last, P.R. and J.D. Stevens, 1994. Sharks and rays of Australia. CSIRO, Australia. 513 p. (Ref. 6871)
Statut dans la liste rouge de l'IUCN (Ref. 126983)
Menace pour l'homme
Harmless
Utilisations par l'homme
Plus d'informations
Taille/Âge
Croissance
Longueur-poids
Longueur-longueur
Fréquences de longueurs
Morphométrie
Morphologie
Larves
Dynamique des populations larvaires
Recrutement
Abondance
BRUVS
RéférencesAquacultureProfil d'aquacultureSouchesGénétiqueFréquences alléliquesHéritabilitéPathologiesTraitementNutrientsMass conversion
CollaborateursImagesStamps, Coins Misc.SonsCiguateraVitesseType de nageSurface branchialeOtolithesCerveauxVision
Outils
Articles particuliers
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Sources Internet
Estimates based on models
Phylogenetic diversity index (Ref.
82804): PD
50 = 0.5156 [Uniqueness, from 0.5 = low to 2.0 = high].
Bayesian length-weight: a=0.01000 (0.00244 - 0.04107), b=3.04 (2.81 - 3.27), in cm total length, based on all LWR estimates for this body shape (Ref.
93245).
Niveau trophique (Ref.
69278): 3.6 ±0.5 se; based on size and trophs of closest relatives
Résilience (Ref.
120179): Faible, temps minimum de doublement de population : 4,5 à 14 années (Assuming fecundity<100).
Fishing Vulnerability (Ref.
59153): Moderate vulnerability (37 of 100).
Nutrients (Ref.
124155): Calcium = 16.7 [2.2, 333.5] mg/100g ; Iron = 0.762 [0.070, 8.952] mg/100g ; Protein = 20.3 [15.0, 25.4] % ; Omega3 = 0.212 [0.068, 0.612] g/100g ; Selenium = 18.1 [3.3, 84.4] μg/100g ; VitaminA = 8.9 [0.7, 99.4] μg/100g ; Zinc = 0.649 [0.044, 7.626] mg/100g (wet weight);