Thryssa stenosoma Wongratana, 1983
Slender thryssa
Thryssa stenosoma
photo by FAO

Family:  Engraulidae (Anchovies), subfamily: Coiliinae
Max. size:  15 cm SL (male/unsexed)
Environment:  pelagic; brackish; depth range 0 - 50 m, amphidromous
Distribution:  Eastern Indian Ocean: northern part of Bay of Bengal, in Godavari and Ganges estuaries.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 0-0; Anal spines: 0-0; Anal soft rays: 40-45. Belly with 15 to 17 + 10 to 12 = 26 to 28 keeled scutes from isthmus to anus. Tip of snout at about level of eye center or just a little higher. Maxilla long, reaching to pectoral fin base or slightly beyond; first supra-maxilla minute, oval; teeth in lower jaw slightly enlarged. No dark blotch behind upper part of gill opening; a pair of dark lines along back.
Biology:  An estuarine species, but presumably also found inshore. More data needed.
IUCN Red List Status: Data deficient (DD); Date assessed: 28 February 2017 Ref. (124695)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Binohlan, Crispina B. - 17.10.90
Modified by: Bailly, Nicolas - 15.07.13
Checked by: Binohlan, Crispina B. - 13.07.94

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17