Crossorhombus valderostratus (Alcock, 1890)
Broadbrow flounder
Crossorhombus valderostratus
photo by FAO

Family:  Bothidae (Lefteye flounders)
Max. size:  14 cm TL (male/unsexed)
Environment:  demersal; depth range 35 - 146 m
Distribution:  Indo-West Pacific.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 0-0; Dorsal soft rays (total): 86-93; Anal spines: 0-0; Anal soft rays: 68-74. Brown in color with dark spots arranged in longitudinal rows on eyed side; 2-3 spots on straight section of lateral line (Ref. 4417). Pectorals with 11-12 rays on eyed side, 9-11 rays on blind side (Ref. 4417).
Biology:  Inhabits sandy and muddy bottoms (Ref. 5213).
IUCN Red List Status: Not Evaluated (N.E.) Ref. (120744)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Sa-a, Pascualita - 17.03.93
Modified by: Bailly, Nicolas - 24.07.05
Checked by: Amaoka, Kunio - 09.11.95

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17