Coelorinchus chilensis Gilbert & Thompson, 1916
Chilean grenadier
Coelorinchus chilensis
photo by Reyes, P.

Family:  Macrouridae (Grenadiers or rattails), subfamily: Macrourinae
Max. size:  48 cm TL (male/unsexed)
Environment:  bathydemersal; depth range 260 - 1480 m, non-migratory
Distribution:  Southwest Atlantic: Peru to central Chile.
Diagnosis:  Dorsal spines (total): 0-0; Dorsal soft rays (total): 107-110; Anal spines: 0-0; Anal soft rays: 95. Head large; eyes large; snout moderately long, acutely pointed; head ridges strong, conspicuously modified. Light organ very small, scarcely visible externally as a swollen blackish area before the anus. Caudal fin absent. Color is grayish brown overall; the head dirty whitish ventrally; the fins, mouth and gill cavities blackish.
Biology:  This species is nowhere found in great abundance.
IUCN Red List Status: Not Evaluated (N.E.) Ref. (120744)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Luna, Susan M. - 15.10.93
Modified by: Bailly, Nicolas - 29.04.09

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17