Bothus maculiferus (Poey, 1860)
Mottled flounder
Bothus maculiferus
photo by FAO

Family:  Bothidae (Lefteye flounders)
Max. size:  25 cm TL (male/unsexed)
Environment:  demersal
Distribution:  Western Central Atlantic: Bahamas (Ref. 5521) to the Antilles (Ref. 26340) and northern South America.
Diagnosis:   
Biology:  Found on soft bottoms. Bycatch of shrimp trawl fisheries (Ref. 5217).
IUCN Red List Status: Least Concern (LC); Date assessed: 22 August 2012 Ref. (120744)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Agustin, Liza Q. - 02.03.93
Modified by: Bailly, Nicolas - 17.04.13

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17