Arnoglossus brunneus (Fowler, 1934)
Brown lefteye flounder
Arnoglossus brunneus
photo by FAO

Family:  Bothidae (Lefteye flounders)
Max. size:  18.3 cm TL (male/unsexed)
Environment:  bathydemersal; depth range 267 - 292 m
Distribution:  Western Central Pacific: known only from the east coast of Luzon, Philippines.
Diagnosis:  Dorsal soft rays (total): 108-113; Anal soft rays: 84-89. Distal end of pectoral fin on eyed side not blackish. Males without anterior dorsal-fin rays elongate (Ref 42535).
Biology:  Feeds on bottom-living animals.
IUCN Red List Status: Data deficient (DD); Date assessed: 04 February 2009 Ref. (120744)
Threat to humans:  harmless
Country info:   
 

Entered by: Garilao, Cristina V. - 27.10.95
Modified by: Bailly, Nicolas - 24.07.05

Source and more info: www.fishbase.org. For personal, classroom, and other internal use only. Not for publication.


Page created by Jen, 05.08.02, php script by kbanasihan 06/09/2010 ,  last modified by sortiz, 10/02/17